Explosies in Rotterdam: vier incidenten in één nacht als onderdeel van een geweldsgolf

Rotterdam is de afgelopen nacht getroffen door een golf van geweld. Er zijn vier explosies gemeld in verschillende delen van de stad. De politie heeft bevestigd dat de explosies onderdeel zijn van een geweldsgolf.

De eerste explosie vond plaats rond middernacht in de wijk Delfshaven. Er werden geen gewonden gemeld, maar er was wel schade aan de omgeving. De tweede explosie vond plaats in de wijk Overschie, waar een auto in brand stond. Ook hier werden geen gewonden gemeld.

De derde explosie vond plaats in de wijk Kralingen. Er werden twee gewonden gemeld, maar hun toestand is niet ernstig. De vierde explosie vond plaats in de wijk Charlois. Ook hier werden twee gewonden gemeld, maar hun toestand is niet ernstig.

De politie is begonnen met het onderzoek naar de explosies en heeft aangekondigd dat er extra patrouilles zullen worden ingezet om de veiligheid in de stad te verhogen. Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft verzocht om kalmte en heeft gezegd dat de politie alles in het werk stelt om de daders te vinden.

De explosies zijn een schok voor de stad en maken duidelijk dat er meer moet worden gedaan om geweld te voorkomen. Er moet meer worden gedaan om jongeren te betrekken bij positieve activiteiten en om hen te helpen hun problemen op te lossen zonder geweld.