Aantal doden en gewonden na explosie bij brandstofopslag in Nagorno-Karabach

Aantal doden en gewonden na explosie bij brandstofopslag in Nagorno-Karabach

Afgelopen zaterdag is er een explosie geweest bij een brandstofopslag in Nagorno-Karabach, een regio in het zuiden van Azerbeidzjan. De explosie heeft een aantal doden en gewonden veroorzaakt.

Volgens de Azerbeidzjaanse autoriteiten waren er minstens vier doden en twaalf gewonden. De explosie vond plaats in de stad Barda, die onder bezetting staat van Armenië. De Armeniërs hebben de verantwoordelijkheid voor de explosie op zich genomen.

De explosie is het gevolg van een artilleriebeschieting door Armeniërs. De Azerbeidzjaanse autoriteiten hebben aangegeven dat de explosie het gevolg was van een granaat die in de buurt van de brandstofopslag was afgevuurd.

De explosie heeft veel schade aangericht in de omgeving. Er zijn veel gebouwen beschadigd en er is veel materiële schade aangericht. Er zijn ook veel mensen geëvacueerd uit de omgeving vanwege de schade die is veroorzaakt door de explosie.

De regio Nagorno-Karabach is al jarenlang het toneel van een conflict tussen Armenië en Azerbeidzjan. Het conflict begon in 1988 en heeft al meer dan 25 jaar geduurd. De explosie is een nieuw voorbeeld van het conflict dat nog steeds voortduurt.

Het is belangrijk dat er een oplossing wordt gevonden voor het conflict in Nagorno-Karabach. Alleen zo kan er een einde komen aan de vele doden en gewonden die het conflict veroorzaakt.