Noord-Korea staat voor het eerst sinds begin coronapandemie buitenlanders toe

Noord-Korea staat voor het eerst sinds begin coronapandemie buitenlanders toe

Noord-Korea heeft voor het eerst sinds het begin van de coronapandemie buitenlanders toegelaten. Het land heeft een strenge quarantainemaatregelen ingevoerd om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

De regering van Noord-Korea heeft een aantal maatregelen genomen om buitenlanders toe te laten. Buitenlanders die naar Noord-Korea reizen, moeten eerst een gezondheidscertificaat overleggen dat bevestigt dat ze geen symptomen van COVID-19 hebben. Daarnaast moeten ze ook een verklaring ondertekenen waarin ze zich ertoe verbinden om 14 dagen in quarantaine te gaan.

De regering heeft ook een aantal andere maatregelen genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Zo is er een nationaal reisverbod ingesteld voor buitenlanders en worden er strenge controles uitgevoerd op de grenzen. Ook is er een verplichte quarantaine voor iedereen die naar Noord-Korea reist.

Hoewel deze maatregelen bedoeld zijn om de verspreiding van het virus tegen te gaan, is er ook kritiek op de manier waarop Noord-Korea de situatie aanpakt. Er wordt gezegd dat de regering niet genoeg doet om de bevolking te beschermen en dat er te weinig informatie wordt verspreid over de situatie in het land.

Het is belangrijk dat Noord-Korea blijft werken aan het verminderen van de verspreiding van het virus. Als de regering hierin slaagt, kan het land weer open gaan voor buitenlandse bezoekers en kan het land weer op gang komen.