‘Van Vleuten stopt met WK gravelrace, maar geeft toe dat ze in een opwelling heeft ingestemd’

Annemiek van Vleuten heeft aangekondigd dat ze niet meer deelneemt aan de wereldkampioenschappen gravelrace. De Nederlandse wielrenster gaf toe dat ze in een opwelling had ingestemd met deelname aan het evenement.

Van Vleuten, die vorig jaar de Giro Rosa won, zei dat ze de beslissing had genomen om zich te focussen op de Olympische Spelen in Tokio. “Ik heb deze beslissing genomen omdat ik me wil concentreren op mijn doelen voor de Olympische Spelen. Ik wil me voorbereiden op een goede prestatie in Tokio en ik denk dat ik dat het beste kan doen door me te concentreren op de wegrace”, aldus Van Vleuten.

De Nederlandse wielrenster heeft een lange carrière in de sport en heeft al vele successen geboekt. Ze won onder andere de Giro Rosa, de Amstel Gold Race en de Ronde van Vlaanderen. Ook won ze twee keer het wereldkampioenschap tijdrijden.

Hoewel Van Vleuten haar deelname aan de wereldkampioenschappen gravelrace heeft afgezegd, blijft ze wel actief in de wielersport. Ze zal blijven trainen en racen in voorbereiding op de Olympische Spelen. Van Vleuten is vastbesloten om haar beste prestatie neer te zetten in Tokio.