LEGO zoekt naar alternatieven voor plastic om schonere steentjes te maken

LEGO, de wereldberoemde speelgoedfabrikant, is op zoek naar alternatieven voor plastic om schonere steentjes te maken. Het bedrijf heeft aangekondigd dat het plastic uit al zijn producten wil verwijderen tegen 2030. LEGO is al jarenlang een van de grootste plasticvervuilers ter wereld, dus dit is een grote stap in de goede richting.

LEGO is begonnen met het ontwikkelen van alternatieve materialen die schoner en duurzamer zijn. Ze hebben al verschillende experimenten uitgevoerd met plantaardige materialen zoals suikerriet en maïszetmeel. Ook hebben ze geëxperimenteerd met bioplastic, dat gemaakt wordt van plantaardige oliën.

Het bedrijf heeft ook gekeken naar andere materialen zoals katoen, papier en hout. Het voordeel van deze materialen is dat ze gemakkelijk te recyclen zijn. Maar het probleem is dat ze niet stevig genoeg zijn om LEGO-stenen te maken. Daarom is LEGO op zoek naar manieren om deze materialen te versterken zodat ze geschikt zijn voor het maken van LEGO-stenen.

LEGO is ook bezig met het ontwikkelen van een nieuwe technologie genaamd “plant-based plastic”. Dit is een soort bioplastic dat gemaakt wordt van plantaardige oliën. Het voordeel van deze technologie is dat het plastic schoon en duurzaam is. Daarnaast is het ook stevig genoeg om LEGO-stenen te maken.

LEGO’s streven naar een schonere toekomst is een grote stap in de goede richting. Als ze erin slagen om duurzamere en schonere materialen te ontwikkelen, dan zal dit een enorme invloed hebben op de wereldwijde plasticvervuiling. Laten we hopen dat LEGO succesvol zal zijn in hun zoektocht naar alternatieven voor plastic!