Treinen naar Schiphol rijden minder vaak vanaf begin oktober vanwege werkzaamheden

De Nederlandse Spoorwegen hebben aangekondigd dat er vanaf begin oktober minder treinen naar Schiphol zullen rijden. Dit komt omdat er werkzaamheden zullen plaatsvinden die nodig zijn om de treinverbindingen naar Schiphol te verbeteren.

De werkzaamheden zullen plaatsvinden op het traject tussen Amsterdam Centraal en Schiphol. Er zullen meer dan twintig werkzaamheden worden uitgevoerd, waaronder het vervangen van rails, het verbeteren van de bovenleiding en het vervangen van seinhuizen. De werkzaamheden zullen gedurende een periode van twee maanden plaatsvinden, van 1 oktober tot en met 30 november.

Tijdens deze periode zullen er minder treinen naar Schiphol rijden. Er zal een verminderd aantal treinen rijden op de lijnen Intercity Direct, Intercity Brussel en Intercity Berlijn. Ook zullen er minder treinen rijden op de lijnen van de Nederlandse Spoorwegen naar Schiphol.

De Nederlandse Spoorwegen raden reizigers aan om hun reis vooraf te plannen en om rekening te houden met extra reistijd. Reizigers kunnen de meest recente informatie over de dienstregeling vinden op de website van de Nederlandse Spoorwegen.

De werkzaamheden zijn nodig om de treinverbindingen naar Schiphol te verbeteren en om de veiligheid en betrouwbaarheid van de treinen te verhogen. De Nederlandse Spoorwegen hopen dat de werkzaamheden ervoor zullen zorgen dat reizigers in de toekomst een betere ervaring zullen hebben bij het reizen naar Schiphol.