HEMA gaat voor eerlijke cacao in al haar chocoladeletters en paaseitjes

HEMA gaat voor eerlijke cacao in al haar chocoladeletters en paaseitjes

HEMA heeft aangekondigd dat het voortaan alleen nog maar eerlijke cacao zal gebruiken in al haar chocoladeletters en paaseitjes. Dit betekent dat de cacao die HEMA gebruikt afkomstig is van boeren die een eerlijke prijs krijgen voor hun product. Hierdoor kunnen de boeren een leefbaar inkomen verdienen en hun families ondersteunen.

HEMA is de eerste supermarktketen in Nederland die zich ertoe verbindt om alleen nog maar eerlijke cacao te gebruiken in haar chocoladeletters en paaseitjes. Eerlijke cacao is cacao die afkomstig is van boeren die een eerlijke prijs krijgen voor hun product. Dit betekent dat de boeren een leefbaar inkomen verdienen en hun families ondersteunen.

HEMA heeft aangekondigd dat het voortaan alleen nog maar eerlijke cacao zal gebruiken in al haar chocoladeletters en paaseitjes. Deze verandering is het resultaat van een samenwerking tussen HEMA en de Fairtrade Foundation. De Fairtrade Foundation is een organisatie die zich inzet voor eerlijke handel en duurzame landbouw.

HEMA hoopt dat deze verandering een positieve impact zal hebben op de levens van de boeren die de cacao produceren. Door de boeren een eerlijke prijs te betalen, kunnen zij hun families ondersteunen en hun levensstandaard verbeteren.

HEMA is trots op deze stap naar meer duurzaamheid en eerlijkheid in de chocolade-industrie. Het bedrijf hoopt dat andere bedrijven in de sector zullen volgen en ook over zullen stappen op eerlijke cacao. Door samen te werken, kunnen we ervoor zorgen dat de boeren die de cacao produceren een leefbaar inkomen verdienen.