Het ontslag van Technisch Directeur Marc Overmars na de Rampzondag van Ajax

Het ontslag van Technisch Directeur Marc Overmars na de Rampzondag van Ajax

De voetbalwereld stond op zijn kop toen bekend werd dat Technisch Directeur Marc Overmars van Ajax opstapte na de Rampzondag. Op die dag verloor Ajax met 5-1 van Feyenoord in de Klassieker, wat het einde betekende van de kampioensdroom van de Amsterdammers.

Overmars, die sinds 2012 Technisch Directeur was bij Ajax, had een grote invloed op de club. Hij was verantwoordelijk voor de komst van veel grote spelers, waaronder Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Hakim Ziyech. Ook was hij betrokken bij de ontwikkeling van veel talentvolle jeugdspelers.

Het vertrek van Overmars is een grote schok voor Ajax. Hoewel hij niet verantwoordelijk was voor de nederlaag tegen Feyenoord, werd hij door velen gezien als de persoon die verantwoordelijk was voor de prestaties van de club in de afgelopen jaren.

De club heeft al aangekondigd dat ze op zoek zijn naar een nieuwe Technisch Directeur om Overmars op te volgen. De verwachting is dat er veel interesse zal zijn voor deze functie, omdat het een grote kans is om bij een grote club als Ajax te werken.

Het is nog onduidelijk wat Overmars nu gaat doen, maar hij heeft aangegeven dat hij graag in de voetbalwereld wil blijven werken. Het is dus mogelijk dat hij binnenkort opnieuw een functie bij een andere club zal aannemen.

Hoe dan ook, het vertrek van Marc Overmars is een grote verandering voor Ajax. Het is nu aan de club om een nieuwe Technisch Directeur te vinden die net zo succesvol kan zijn als Overmars.