Jumbo-Visma domineert bij Europees Kampioenschap: Laporte wint titel, Van Aert en Kooij op het podium

Jumbo-Visma domineert bij Europees Kampioenschap: Laporte wint titel, Van Aert en Kooij op het podium

Het Europees Kampioenschap wielrennen is afgelopen zondag gehouden in Plouay, Frankrijk. Het was een succesvolle dag voor Jumbo-Visma, want de Nederlandse ploeg domineerde de wedstrijd. Mike Teunissen won de titel, gevolgd door zijn teamgenoten Cees Bol en Amund Grøndahl Jansen.

De Nederlandse kampioen Mathieu van der Poel was helaas niet aanwezig bij het Europees Kampioenschap, maar zijn ploegmaat Wout van Aert wist wel een podiumplaats te bemachtigen. Hij eindigde op de tweede plaats, gevolgd door de Nederlander Stan Kooij op de derde plaats.

De Fransman Julian Alaphilippe was de favoriet voor de titel, maar hij moest genoegen nemen met een vierde plaats. De Spanjaard Alejandro Valverde werd vijfde, gevolgd door de Italiaan Davide Formolo op de zesde plaats.

Het was een geweldige prestatie van Jumbo-Visma, dat met drie renners in de top-6 eindigde. De Nederlandse ploeg heeft bewezen dat ze een van de sterkste teams in het peloton zijn. Met Mike Teunissen als Europees kampioen, Wout van Aert op de tweede plaats en Stan Kooij op het podium hebben ze hun kracht bewezen.

Het Europees Kampioenschap wielrennen was een geweldig evenement met veel spannende actie en een verrassende winnaar. Jumbo-Visma heeft bewezen dat ze een van de sterkste teams in het peloton zijn en hebben hun kracht bewezen met Mike Teunissen als Europees kampioen, Wout van Aert op de tweede plaats en Stan Kooij op het podium.