AZ wint vijfde Eredivisie-duel van seizoen bij rentree Martins Indi in Zwolle

AZ wint vijfde Eredivisie-duel van seizoen bij rentree Martins Indi in Zwolle

AZ heeft zondagmiddag een belangrijke overwinning geboekt in de Eredivisie. De ploeg van trainer Arne Slot won met 0-2 bij PEC Zwolle, waar Martins Indi na een lange blessureperiode zijn rentree maakte.

De Alkmaarders waren de betere ploeg in het MACĀ³PARK stadion en kwamen al vroeg op voorsprong. Teun Koopmeiners schoot de bal na een uur spelen binnen. Na een klein uur spelen maakte Myron Boadu de 0-2.

Voor AZ was het alweer de vijfde overwinning van het seizoen. De ploeg staat nu op de tweede plaats in de Eredivisie, met slechts twee punten achterstand op koploper Ajax.

Voor PEC Zwolle was het een teleurstellende middag. De ploeg kon geen vuist maken tegen AZ en verloor voor de vierde keer dit seizoen. Wel maakte Martins Indi na een lange blessureperiode zijn rentree. De verdediger kwam in de tweede helft in het veld voor Bram van Polen.

AZ blijft dus aansluiting houden met Ajax en heeft nog alle kans om kampioen te worden. PEC Zwolle staat nu op de elfde plaats in de Eredivisie en moet zich gaan richten op de strijd om een plek in de subtop.