Nieuws uit München en Rotterdam: Blessure De Ligt valt mee.

Nieuws uit München en Rotterdam: Blessure De Ligt valt mee.

Nederlandse voetbalfans kunnen opgelucht ademhalen: de blessure van Matthijs de Ligt valt mee. De verdediger van Ajax en het Nederlands elftal liep de blessure afgelopen weekend op tijdens het duel tussen Ajax en FC München.

De Ligt had last van zijn linkerbeen en moest het veld verlaten. Er werd gevreesd voor een ernstige blessure, maar de uitslag van de scan liet zien dat het meeviel. De Ligt heeft een lichte spierscheur opgelopen en zal naar verwachting een paar weken uit de roulatie zijn.

Hoewel de blessure niet ernstig is, is het natuurlijk jammer dat De Ligt een paar weken niet in actie kan komen. Hij mist hierdoor onder andere de returnwedstrijd tegen FC München in de Champions League. Ook zal hij waarschijnlijk niet meespelen in de komende wedstrijden van Ajax en het Nederlands elftal.

Gelukkig is de blessure niet zo ernstig als aanvankelijk werd gevreesd. De Ligt kan na een paar weken rust weer aansluiten bij zijn ploegen en hopelijk snel weer laten zien waarom hij zo’n belangrijke speler is.