Mötley Crüe-gitarist stapt na veertig jaar uit rockband wegens ziekte

Mötley Crüe-gitarist stapt na veertig jaar uit rockband wegens ziekte

Mick Mars neemt na veertig jaar afscheid van Mötley Crüe, bevestigt de rockband in een verklaring aan muziekwebsite Billboard. De gitarist kampt al jaren met de ziekte van Bechterew, een reumatische aandoening waarbij ontstekingen van gewrichten in de wervelkolom en het bekken tot pijn en stijfheid kunnen leiden.

“Hoewel verandering nooit makkelijk is, accepteren we Micks beslissing om de band vanwege gezondheidsproblemen te verlaten”, luidt de verklaring van medebandleden Vince Neil, Tommy Lee en Nikki Sixx. “We hebben Mick decennialang zeer moedig en gracieus zien omgaan met zijn aandoening.”

Zijn collega-rockers prijzen Mars voor zijn beslissing om te stoppen. “‘Genoeg is genoeg’ zeggen is heel moedig. Micks geluid heeft Mötley Crüe gedefinieerd vanaf het moment dat hij zijn gitaar inplugde voor onze allereerste repetitie samen.”

Mötley Crüe gaat volgend jaar nog wel op wereldtournee, maar dan zonder Mars. Gitarist John 5, die eerder met Marilyn Manson en Rod Stewart speelde, neemt de plaats van de 71-jarige Mars in.

Eind 2015 stopte Mötley Crüe na 35 jaar abrupt, waarna de bandleden elkaar jarenlang niet meer spraken. In 2018 kwamen ze weer bij elkaar voor de Netflix-documentaire The Dirt. Dat bracht de bandleden weer dichter bij elkaar en zorgde er ook voor dat ze weer de opnamestudio indoken.