Matthijs de Ligt scoort, maar raakt geblesseerd in zevenklapper tegen Bayern München

Matthijs de Ligt scoort, maar raakt geblesseerd in zevenklapper tegen Bayern München

Matthijs de Ligt heeft een gedenkwaardige avond beleefd in de zevenklapper tussen Ajax en Bayern München. De aanvoerder van Ajax scoorde de 1-1, maar raakte helaas geblesseerd.

De wedstrijd begon met een goal van Robert Lewandowski voor Bayern München. Ajax kwam echter terug in de wedstrijd toen De Ligt een kopbal in de verre hoek schoot. Het leek erop dat Ajax op weg was naar een goed resultaat, maar helaas raakte De Ligt geblesseerd in de tweede helft.

De Ligt liep een blessure op aan zijn linkerbeen en moest het veld verlaten. Hij werd vervangen door Daley Blind, maar Ajax kon de voorsprong niet behouden. Uiteindelijk won Bayern München de wedstrijd met 3-2.

Het is nog niet duidelijk hoe ernstig de blessure van De Ligt is. Hij zal een medische test ondergaan om de ernst van de blessure te bepalen. Als hij ernstig geblesseerd is, zal hij enige tijd uit de roulatie zijn.

Het is een enorme domper voor Ajax, dat al een paar weken zonder De Ligt moet doen. Hij is een belangrijke speler voor Ajax en heeft al veel belangrijke goals gescoord dit seizoen.

Het is nu afwachten hoe ernstig De Ligts blessure is en of hij snel weer in actie kan komen. Als hij langere tijd uit de roulatie is, zal Ajax het moeilijk hebben om hun doelstellingen te bereiken.