Frenkie de Jong geblesseerd: drie weken geen duels voor Oranje en Barcelona

Frenkie de Jong geblesseerd: drie weken geen duels voor Oranje en Barcelona

De Nederlandse voetbalwereld staat vandaag op zijn kop. Frenkie de Jong, de 23-jarige middenvelder van FC Barcelona en het Nederlands elftal, heeft een blessure opgelopen. Hij zal drie weken geen duels spelen voor zowel Oranje als Barcelona.

De blessure werd vrijdag ontdekt tijdens een training met Barcelona. De Jong heeft een spierscheur in zijn linkerbeen opgelopen. Hij is direct naar het ziekenhuis gebracht voor verdere onderzoeken.

De blessure komt op een slecht moment voor De Jong. Hij was net teruggekeerd bij Barcelona na een lange afwezigheid vanwege een blessure aan zijn andere been. Nu moet hij opnieuw een aantal weken afwezig zijn.

Het Nederlands elftal zal ook de komende weken zonder De Jong moeten doen. Hij zal niet meespelen in de EK-kwalificatieduels tegen Noord-Ierland en Estland. Ook zal hij niet meedoen aan de wedstrijden tegen Wit-Rusland en Duitsland.

De blessure van De Jong is een grote teleurstelling voor zowel Oranje als Barcelona. Hij is een belangrijke speler voor beide teams en zijn afwezigheid zal gevoeld worden.

We hopen dat De Jong zo snel mogelijk herstelt en dat hij snel weer kan terugkeren op het veld.