Dahmer-maker zegt dat hij nabestaanden van slachtoffers wél heeft benaderd

Dahmer-maker zegt dat hij nabestaanden van slachtoffers wél heeft benaderd

Ryan Murphy, de maker van de Netflix-serie over seriemoordenaar Jeffrey Dahmer, zegt dat hij wél contact heeft gezocht met nabestaanden van de slachtoffers. Eerder lieten familieleden van slachtoffers weten dat ze niets hoorden van Netflix en de makers van de dramaserie.

“We hebben heel lang research gedaan voordat de serie gemaakt werd”, zei Murphy donderdag tijdens een evenement in Los Angeles, schrijft The Hollywood Reporter. “We hebben ongeveer 3,5 jaar gedaan over het schrijven van de serie. In die tijd hebben we ongeveer twintig familieleden en vrienden van de slachtoffers benaderd.”

Niemand van hen reageerde op dat verzoek, vertelde Murphy. “Dus moesten we vertrouwen op ons fantastische team van onderzoekers.”

Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story is een tiendelige serie waarin acteur Evan Peters in de huid kruipt van de man die minstens zeventien personen van het leven beroofde. Het verhaal wordt voor een groot deel verteld vanuit het perspectief van Dahmers slachtoffers. Langzaamaan wordt duidelijk dat de seriemoordenaar lang zijn gang heeft kunnen gaan – hij maakte zijn slachtoffers tussen 1978 en 1991 – door falen van de politie.

Sommige nabestaanden van de slachtoffers uitten kritiek op de serie. Ze zijn erg geschrokken van de expliciete beelden in de serie en zeggen dat niemand van tevoren contact met hen heeft opgenomen.

Murphy wil nu graag een herdenkingsplek creëren voor de slachtoffers. “Daar zijn we nu over aan het praten. En ik wil de kosten wel op me nemen”, zei de Amerikaanse televisiemaker.