Mathieu van der Poel stopt met actief zijn op de weg: 'Tijd om leuke dingen te doen'

Mathieu van der Poel stopt met actief zijn op de weg: ‘Tijd om leuke dingen te doen’

Mathieu van der Poel heeft aangekondigd dat hij stopt met actief zijn op de weg. De Nederlandse wielrenner heeft besloten om zich volledig te richten op het mountainbiken en cyclocrossen.

Van der Poel heeft de afgelopen jaren veel successen geboekt op de weg. Hij won onder meer de Amstel Gold Race, de Ronde van Vlaanderen en de Ronde van Lombardije. Ook won hij twee keer de Nederlandse kampioenschappen op de weg.

Van der Poel heeft aangegeven dat hij zich nu volledig wil richten op het mountainbiken en cyclocrossen. Hij zegt dat hij het leuk vindt om nieuwe dingen te proberen en dat hij zich nu meer wil focussen op andere disciplines.

Van der Poel is een veelzijdig atleet en heeft al veel successen geboekt in verschillende disciplines. Zo won hij onder meer twee keer het wereldkampioenschap cyclocross en twee keer het wereldkampioenschap mountainbiken. Ook won hij twee keer de UCI Mountain Bike World Cup.

Van der Poel zegt dat hij nu meer tijd wil besteden aan andere dingen. Hij wil meer tijd doorbrengen met zijn familie en vrienden, maar ook meer tijd besteden aan andere hobby’s zoals koken, lezen en reizen.

Mathieu van der Poel is een grote naam in de wielersport en zijn besluit om te stoppen met actief zijn op de weg is een grote verrassing. Het is een verlies voor de wielersport, maar het is ook een kans voor Van der Poel om nieuwe dingen te ontdekken en leuke dingen te doen.