CDA-leider Bontenbal verwijt VVD voor val kabinet

De CDA-leider, Jan Bontenbal, heeft de VVD verweten dat zij verantwoordelijk is voor de val van het kabinet. Volgens Bontenbal heeft de VVD niet genoeg gedaan om het kabinet te redden.

Bontenbal zei dat de VVD de afgelopen maanden meer aandacht had moeten besteden aan het behoud van het kabinet. Hij zei dat de partij te veel bezig was met politieke spelletjes en te weinig met het oplossen van de problemen waar het kabinet mee te maken had.

Bontenbal voegde eraan toe dat de VVD niet bereid was om concessies te doen om het kabinet te redden. Hij zei dat de VVD niet bereid was om te luisteren naar de andere partijen en dat dit een belangrijke factor was in de val van het kabinet.

De CDA-leider benadrukte ook dat hij niet alleen de VVD verantwoordelijk houdt voor de val van het kabinet. Hij zei dat alle partijen hun verantwoordelijkheid moeten nemen voor hun bijdrage aan de situatie.

Het kabinet is in juni gevallen na maanden van politieke spanningen tussen de verschillende partijen. De VVD had een belangrijke rol in het kabinet en Bontenbal stelt dat ze meer hadden moeten doen om het kabinet te redden.