Matthijs de Ligt scoort winnend doelpunt voor Bayern München, Dayot Upamecano geeft assist voor Leipzig

Matthijs de Ligt scoort winnend doelpunt voor Bayern München, Dayot Upamecano geeft assist voor Leipzig

Matthijs de Ligt heeft vandaag een historisch moment beleefd. De Nederlandse verdediger scoorde het winnende doelpunt voor Bayern München in hun wedstrijd tegen Leipzig. Het was een bijzondere dag voor De Ligt, die zijn eerste doelpunt voor Bayern München maakte.

De wedstrijd stond lange tijd op een 0-0 stand, maar in de 79e minuut kreeg De Ligt de kans om de score te openen. Hij werd perfect bediend door Dayot Upamecano, die een assist gaf aan De Ligt. De Nederlander maakte geen fout en schoot de bal hard en laag in de linkerhoek van het doel, waardoor Bayern München de overwinning kon binnenslepen.

De Ligt was duidelijk blij met zijn prestatie. Na afloop van de wedstrijd zei hij: “Ik ben erg blij dat ik mijn eerste doelpunt voor Bayern München heb gemaakt. Het was een mooie assist van Dayot Upamecano, dus ik ben hem ook erg dankbaar.”

De Ligt is niet de enige Nederlander die een grote rol speelde in deze wedstrijd. Upamecano, die vorig jaar naar Leipzig verhuisde, gaf een geweldige assist aan De Ligt. Het was een goed voorbeeld van hoe twee Nederlanders samen kunnen werken om een resultaat te bereiken.

Het was een bijzondere dag voor De Ligt, die zijn eerste doelpunt voor Bayern München maakte. Het was ook een mooie prestatie van Upamecano, die zijn teamgenoot met een perfecte assist bediende. Met deze overwinning heeft Bayern München een stap gezet richting het kampioenschap.