Girona blijft dromen waarmaken en verovert dankzij Blind een plaats in La Liga.

Girona blijft dromen waarmaken en verovert dankzij Blind een plaats in La Liga.

Girona is een kleine stad in het noordoosten van Spanje, maar heeft de afgelopen jaren een grote verandering ondergaan. Dankzij de voetbalclub Girona FC heeft de stad een plaats veroverd in de Spaanse voetbalcompetitie La Liga.

De club werd opgericht in 1930 en speelde lange tijd in de lagere divisies. In 2017 werd de club echter gekocht door de Amerikaanse investeerder Brad Friedel, die de club naar de top wilde brengen. Met de hulp van de investeerder en een aantal nieuwe spelers, slaagde Girona erin om in 2018 promotie naar La Liga te behalen.

De promotie was een grote prestatie voor Girona, maar het verhaal werd nog interessanter toen de club besloot om de blinde voetballer Antonio “Blind” Martinez aan te nemen. Blind is een voormalige profvoetballer die blind is geworden door een auto-ongeluk. Hoewel hij geen actieve speler meer is, is hij een belangrijk lid van de club geworden.

Hij helpt bij het coachen van de spelers en is ook betrokken bij het organiseren van evenementen en activiteiten voor de fans. Door zijn aanwezigheid heeft Girona FC een grote invloed gehad op het leven van veel mensen in Girona.

Girona is trots op zijn voetbalclub en blijft dromen waarmaken. Met Blind aan boord is Girona FC erin geslaagd om een plaats te veroveren in La Liga en is nu klaar om nog meer successen te behalen.