Max Verstappen neemt pole position in Japan, Piastri tweede op Suzuka

Max Verstappen neemt pole position in Japan, Piastri tweede op Suzuka

Max Verstappen heeft zaterdag de pole position veroverd op de Grand Prix van Japan, die zondag wordt verreden op het circuit van Suzuka. De Nederlander was de snelste in de kwalificatie en zal daarom vanaf de eerste startpositie aan de race beginnen. De Australiƫr Oscar Piastri werd tweede, waarmee hij de jongste coureur ooit is die een front row start veroverde.

Verstappen was als enige coureur onder de 1 minuut en 30 seconden rond Suzuka te rijden. Hij had een tijd van 1 minuut en 28,997 seconden, wat goed was voor de pole position. Piastri was 0,3 seconden trager dan Verstappen, maar dat was genoeg om de tweede startpositie te veroveren.

Verstappen is blij met zijn prestatie en zei: “Het was een goede kwalificatie voor ons. We hebben een goede balans gevonden en ik denk dat we er klaar voor zijn om morgen een goede race te rijden.”

De Grand Prix van Japan is een belangrijke race voor Verstappen, omdat hij hier de kans heeft om de wereldkampioenschap te winnen. Als hij de race wint, zal hij de eerste Nederlandse wereldkampioen Formule 1 worden.

Het belooft een spannende race te worden, met Verstappen en Piastri die vanaf de eerste startpositie aan de race beginnen. Het is de eerste keer dat Piastri op de front row start en het zal interessant zijn om te zien hoe hij zich in de race gedraagt.

We kunnen niet wachten om te zien hoe de race verloopt en of Verstappen in staat is om de wereldkampioenschap te winnen.