Geblust na twee dagen: Grote brand bij afvalverwerker in Rotterdam

Afgelopen maandagavond brak er een grote brand uit bij een afvalverwerker in Rotterdam. De brandweer was direct ter plaatse en heeft de brand geblust na twee dagen hard werken.

De brandweer kreeg de melding rond 21.00 uur. Toen zij aankwamen, stond het gebouw al in lichterlaaie. Er was veel rookontwikkeling en er was gevaar voor verspreiding naar andere gebouwen in de buurt.

De brandweer heeft direct actie ondernomen om de brand te blussen. Er werden meerdere brandweerwagens ingezet om de brand te bestrijden. Ook werd er gebruik gemaakt van een hoogwerker om de brand te bestrijden.

Na twee dagen hard werken is de brand eindelijk geblust. Er is geen schade aan andere gebouwen of personen gemeld. De oorzaak van de brand is nog onbekend, maar er wordt onderzoek gedaan om de oorzaak te achterhalen.

De brand heeft een grote impact gehad op de afvalverwerking in Rotterdam. Er is veel afval verbrand en de schade is groot. Het is nog niet bekend hoe lang het duurt voordat de afvalverwerking weer normaal kan functioneren.

Het is goed dat de brandweer de brand zo snel heeft weten te blussen. Er had veel meer schade kunnen ontstaan als de brandweer niet zo snel had gehandeld.