Giorgio Napolitano, oud-president van Italië, overleden op 98-jarige leeftijd

Giorgio Napolitano, de voormalige president van Italië, is op 98-jarige leeftijd overleden. Napolitano was de eerste president van Italië die twee keer achtereenvolgens werd gekozen. Hij diende als president van 2006 tot 2015.

Napolitano werd geboren in Napels in 1925. Hij studeerde rechten aan de Universiteit van Napels en begon zijn carrière als lid van de Communistische Partij. Na een aantal jaren als advocaat werd hij in 1953 verkozen tot lid van het Italiaanse parlement. In de daaropvolgende jaren was hij betrokken bij verschillende politieke functies, waaronder minister van Binnenlandse Zaken, minister van Justitie en minister van Buitenlandse Zaken.

In 2006 werd Napolitano verkozen tot president van Italië. Hij was de eerste president die twee keer achtereenvolgens werd gekozen. Tijdens zijn presidentschap stond hij bekend om zijn toewijding aan de democratie en zijn inspanningen om de politieke stabiliteit in het land te behouden.

Napolitano was een geliefd figuur in Italië en wordt herinnerd als een man die zichzelf altijd inzette voor het welzijn van het land. Hij zal gemist worden door zijn landgenoten. Zijn overlijden is een groot verlies voor Italië.