Amersfoort verbiedt als eerste gemeente het vissen met een weerhaak

Amersfoort is de eerste gemeente in Nederland die het vissen met een weerhaak verbiedt. Dit is een belangrijke stap in de strijd tegen de vervuiling van onze rivieren en kanalen.

De weerhaak is een van de meest gebruikte vistuigen in Nederland. Het is een haak die aan het uiteinde van een lijn wordt bevestigd en die wordt gebruikt om vis te vangen. Helaas is deze haak ook een van de meest vervuilende vistuigen die er zijn. De haken kunnen gemakkelijk afbreken en vervolgens in het water terechtkomen, waar ze schade aanrichten aan het milieu en de visstand.

Om deze reden heeft Amersfoort als eerste gemeente besloten om het vissen met een weerhaak te verbieden. Het verbod geldt voor alle wateren binnen de gemeentegrenzen, waaronder de Eem, de Kromme Rijn en de Vecht.

Het verbod is onderdeel van een groter plan om de waterkwaliteit in Amersfoort te verbeteren. De gemeente hoopt dat het verbod zal helpen bij het verminderen van de vervuiling en dat het de visstand zal verbeteren.

Hoewel het verbod alleen in Amersfoort geldt, hopen andere gemeenten dat het een trend zal starten. Als meer gemeenten besluiten om het vissen met weerhaken te verbieden, kan dit een grote stap zijn in de strijd tegen de vervuiling van onze rivieren en kanalen.