Xavi tekent als clubicoon bij FC Barcelona en blijft ook volgend seizoen trainer

Xavi Hernandez, een van de meest iconische spelers in de geschiedenis van FC Barcelona, heeft een nieuw contract getekend om volgend seizoen als trainer bij de club te blijven. Xavi, die als speler een legende is geworden bij de club, zal de verantwoordelijkheid dragen om de jeugdspelers te coachen en de club naar nieuwe hoogtes te brengen.

Xavi speelde meer dan 700 wedstrijden voor Barcelona tussen 1998 en 2015 en won onder andere acht La Liga-titels, vier Champions League-titels en twee Copa del Rey-titels. Hij was ook een vaste waarde in het Spaanse nationale elftal, waarmee hij de wereldbeker in 2010 won.

Na zijn pensioen als speler in 2015, werd Xavi trainer van Al Sadd in Qatar. Na twee jaar bij Al Sadd keerde hij terug naar Barcelona om de jeugdspelers te coachen. In zijn eerste seizoen als trainer was hij verantwoordelijk voor het winnen van de UEFA Youth League-titel.

Met zijn nieuwe contract zal Xavi blijven werken met de jeugdspelers van Barcelona en hopelijk nieuwe talenten ontwikkelen. Hij is een grote inspiratiebron voor de jonge spelers en zal hen helpen om hun potentieel te bereiken.

Xavi is een clubicoon bij Barcelona en zijn aanwezigheid zal de club helpen om nieuwe hoogtes te bereiken. Zijn ervaring als speler en trainer zal ongetwijfeld nuttig zijn voor Barcelona in hun toekomstige successen.