Oranje begint met Dijkstra en Weimar in Nations League-duel tegen België

Oranje begint met Dijkstra en Weimar in Nations League-duel tegen België

Het Nederlands voetbalelftal begint de Nations League-wedstrijd tegen België met een aantal verrassende namen in de basis. De bondscoach Ronald Koeman heeft besloten om Daley Blind, Donny van de Beek en Steven Bergwijn te laten starten. Daarnaast zullen ook de debutanten Teun Koopmeiners en Perr Schuurs hun debuut maken in het Nederlands elftal.

De verdediging wordt gevormd door Daley Blind, Matthijs de Ligt, Perr Schuurs en Denzel Dumfries. In het middenveld staan Frenkie de Jong, Teun Koopmeiners en Donny van de Beek. Op de aanval staan Steven Bergwijn, Memphis Depay en Luuk de Jong.

Deze opstelling betekent dat er twee debutanten in de basis staan: Teun Koopmeiners en Perr Schuurs. Koopmeiners is een 21-jarige middenvelder die dit seizoen uitblinkt bij AZ. Schuurs is een 20-jarige verdediger die dit seizoen uitblinkt bij Fortuna Sittard.

Verder zal Daley Blind zijn eerste wedstrijd als aanvoerder spelen. De ervaren verdediger is al jaren een vaste waarde binnen het Nederlands elftal. Ook Donny van de Beek is een belangrijke speler voor Oranje. De middenvelder heeft al meerdere doelpunten gemaakt voor het Nederlands elftal.

Het duel tussen Nederland en België begint om 20:45 uur in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Het duel wordt gespeeld onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers. De wedstrijd is live te volgen op NPO 1.