Italiaanse politie maakt grote inbreuk op 'ndrangheta bij actie

Italiaanse politie maakt grote inbreuk op ‘ndrangheta bij actie

in Calabrië

De Italiaanse politie heeft een grote inbreuk gedaan op de ‘Ndrangheta, een beruchte maffiagroep in Calabrië. De actie, die vorige week plaatsvond, was een van de grootste ooit tegen de ‘Ndrangheta. Het resulteerde in de arrestatie van meer dan honderd verdachten en het in beslag nemen van miljoenen euro’s aan eigendommen.

De Italiaanse autoriteiten zeggen dat de actie gericht was op het verbreken van de macht van de ‘Ndrangheta in Calabrië. De groep is al jarenlang actief in de regio, waar ze betrokken is bij drugshandel, afpersing, moord en andere misdaden.

De actie begon vroeg in de ochtend met het uitvoeren van huiszoekingen in verschillende steden en dorpen in Calabrië. Volgens de politie werden er meer dan honderd verdachten gearresteerd en werden er miljoenen euro’s aan eigendommen in beslag genomen. De politie zei ook dat ze een aantal wapens, documenten en andere bewijzen hadden gevonden die kunnen helpen bij het onderzoek naar de ‘Ndrangheta.

De Italiaanse premier Giuseppe Conte zei dat de actie een “belangrijke stap” was om de macht van de ‘Ndrangheta te breken. Hij voegde eraan toe dat de Italiaanse regering zal blijven werken om de misdaadorganisatie te bestrijden.

Het is duidelijk dat de Italiaanse politie een grote stap heeft gezet om de macht van de ‘Ndrangheta te breken. Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen of de actie succesvol zal zijn, is het duidelijk dat de Italiaanse regering vastbesloten is om de misdaadorganisatie te bestrijden. Alleen door harde maatregelen en een sterke samenwerking tussen politie en justitie kan de ‘Ndrangheta worden verslagen.