AlphaTauri neemt geen haast met terugkeer Ricciardo: 'We willen niets forceren'

AlphaTauri neemt geen haast met terugkeer Ricciardo: ‘We willen niets forceren’

AlphaTauri heeft aangegeven dat het geen haast wil maken met de terugkeer van Daniel Ricciardo. De Australiër verliet de renstal voor het seizoen 2021 om bij McLaren te gaan rijden, maar er wordt al lange tijd gespeculeerd over een mogelijke terugkeer.

Hoewel er veel interesse is in Ricciardo, heeft AlphaTauri-teambaas Franz Tost aangegeven dat hij geen haast wil maken met de beslissing. “We willen niets forceren,” zei hij. “We zijn blij met de huidige line-up en we willen ons team niet veranderen. We zullen geduldig afwachten en kijken wat er gebeurt.”

Ricciardo heeft een lange geschiedenis met AlphaTauri, waar hij in 2019 voor reed. Hij was een van de meest succesvolle coureurs van de renstal, met twee podiumplaatsen in dat jaar. Hoewel hij naar McLaren vertrok, heeft hij aangegeven dat hij open staat voor een terugkeer naar AlphaTauri als de situatie daarom vraagt.

AlphaTauri heeft momenteel twee coureurs: Pierre Gasly en Yuki Tsunoda. Hoewel beide coureurs goed presteren, is er nog steeds veel interesse in Ricciardo. Tost benadrukte echter dat het team geen haast wil maken met de beslissing. “We willen ons team niet veranderen,” zei hij. “We zullen geduldig afwachten en kijken wat er gebeurt.”

Hoewel Ricciardo momenteel bij McLaren rijdt, is er veel interesse in een mogelijke terugkeer naar AlphaTauri. Hoewel AlphaTauri geen haast wil maken met de beslissing, is het duidelijk dat Ricciardo een waardevolle toevoeging aan het team zou zijn. Als hij terugkeert, zou dit een grote boost voor AlphaTauri betekenen.