Ajax verliest spectaculair EL-duel tegen Marseille

Ajax verliest spectaculair EL-duel tegen Marseille

Ajax heeft donderdagavond een spectaculair duel verloren tegen Olympique Marseille in de Europa League. Het duel eindigde in 2-1 voor de Franse ploeg.

De Amsterdammers begonnen sterk aan de wedstrijd en hadden al snel de leiding in handen. Na een goede aanval van Ajax kon Klaas Jan Huntelaar de bal in het net schieten. De voorsprong was echter van korte duur. Na een kwartier spelen kon Marseille de gelijkmaker binnenschieten.

In de tweede helft was het Marseille dat de bovenhand nam. De Fransen waren gretig op zoek naar de winnende treffer en die kwam er ook. Na een goede aanval kon de spits van Marseille de 2-1 binnenschieten. Ajax probeerde nog wel om de gelijkmaker te maken, maar het lukte niet meer.

Het verlies betekent dat Ajax nog steeds geen punten heeft gepakt in de Europa League. De Amsterdammers staan nu op de laatste plaats in hun groep en hebben nog maar weinig kans om door te gaan naar de volgende ronde.

Het is jammer dat Ajax het duel tegen Marseille heeft verloren, maar de Amsterdammers moeten nu vooral hun blik richten op de competitie. Als ze daar goed presteren, kunnen ze misschien nog een Europees ticket veroveren.