AZ verwerkt stil Europees drama: ‘Geen woorden voor’

AZ heeft afgelopen zaterdag een Europees drama verwerkt in een knappe overwinning tegen FC Groningen. De Alkmaarders wonnen met 2-1, maar de overwinning was geen woorden waard.

Het was een emotionele avond voor AZ, omdat het team de tragische dood van hun teamgenoot Abdelhak Nouri moest verwerken. Nouri raakte vorig jaar zwaar gewond tijdens een wedstrijd en is sindsdien in coma.

De spelers van AZ droegen allemaal een shirt met de tekst ‘Geen woorden voor’ om hun teamgenoot te herdenken. Ook de supporters van AZ hadden shirts met dezelfde tekst.

De wedstrijd begon emotioneel, maar AZ bleef sterk spelen. Na een aantal kansen voor beide teams, scoorde AZ uiteindelijk twee keer. De eerste goal werd gescoord door Oussama Idrissi, die de bal met een prachtige boogbal in het doel schoot. De tweede goal was een penalty, die werd benut door Myron Boadu.

Na de wedstrijd was er geen grote viering bij AZ. Er was veel verdriet en emotie, maar ook trots op het team dat zo sterk had gespeeld onder moeilijke omstandigheden.

Het was een emotionele avond voor iedereen bij AZ, maar de overwinning was een mooie manier om Abdelhak Nouri te herdenken.