Rupert Murdoch (92) neemt afscheid als internationale mediamagnaat

Rupert Murdoch (92) heeft zijn afscheid als internationale mediamagnaat aangekondigd. De Australische miljardair, die de leiding had over een wereldwijd imperium van televisie- en mediabedrijven, maakte het nieuws bekend op zijn Twitter-account.

Murdoch begon zijn carrière in de jaren 50 als uitgever van kranten in Australië. In de jaren 80 veroverde hij de Britse media met de overname van The Times en The Sun. Hij vervolgde zijn opmars in de VS met de overname van 20th Century Fox, Fox News en andere mediabedrijven.

Murdochs invloed op de media wereldwijd was enorm. Hij was een van de meest invloedrijke figuren in de media, met een enorme invloed op de politiek en het nieuws.

Hoewel hij zijn afscheid aankondigde, blijft Murdoch actief betrokken bij zijn bedrijven. Zijn zoon Lachlan Murdoch is nu de uiteindelijke leider van het bedrijf. Ook zal hij een adviserende rol blijven spelen bij het bedrijf.

Murdoch heeft een indrukwekkende carrière achter de rug. Hij heeft een enorme invloed gehad op de media wereldwijd en heeft veel veranderd in de manier waarop we informatie consumeren. Hoewel hij nu afscheid neemt, zal zijn invloed blijven voortbestaan.