Fremantle Highway, uitgebrand vrachtschip, verlaat Eemshaven

Fremantle Highway, uitgebrand vrachtschip, verlaat Eemshaven

Vandaag heeft het vrachtschip Fremantle Highway de Eemshaven verlaten. Het schip is de afgelopen weken uitgebrand en heeft een lange reis achter de rug.

Het schip was op weg naar de Eemshaven om te worden gerepareerd, maar de brand heeft het schip zo ernstig beschadigd dat het niet meer kon worden gerepareerd. Er is een team van experts ingeschakeld om de oorzaak van de brand te achterhalen.

De Fremantle Highway is eigendom van de Nederlandse rederij Vroon. Het schip is ongeveer twee jaar geleden gebouwd en was op weg naar de Eemshaven om te worden gerepareerd. Het schip had al meerdere reparaties ondergaan voordat het uitbrandde.

De brandweer was snel ter plaatse om de brand te bestrijden, maar de brandweerlieden konden niet voorkomen dat het schip uitbrandde. Er zijn geen gewonden gevallen bij de brand.

De Fremantle Highway is nu op weg naar een haven in Duitsland waar het schip zal worden gesloopt. De rederij Vroon heeft aangekondigd dat er een onderzoek zal worden ingesteld om de oorzaak van de brand te achterhalen.

De Eemshaven is een belangrijke haven voor Nederlandse schepen. Het verlies van de Fremantle Highway is een grote klap voor de rederij Vroon en voor de Nederlandse scheepvaartindustrie.