"Veerman profiteert van PSV's afstraffing door Arsenal"

“Veerman profiteert van PSV’s afstraffing door Arsenal”

PSV Eindhoven heeft een zware nederlaag geleden tegen Arsenal in de Champions League. De ploeg van trainer Mark van Bommel verloor met 3-1 in Londen. Hoewel de nederlaag voor PSV een teleurstelling was, heeft het de Nederlandse voetballer Donyell Malen goed gedaan.

Malen, die vorig seizoen nog bij PSV speelde, maakte zijn debuut voor Arsenal en scoorde twee doelpunten. Hij was de grote man achter de overwinning van Arsenal.

De prestatie van Malen heeft ook een positieve invloed gehad op zijn oude teamgenoot, Steven Veerman. Veerman, die dit seizoen bij PSV speelt, heeft veel profijt gehad van de afstraffing die Arsenal aan PSV heeft uitgedeeld.

Veerman heeft namelijk een transferclausule in zijn contract waarmee hij een bonus krijgt als Malen een bepaald aantal doelpunten maakt. De twee doelpunten die Malen maakte tegen PSV betekenden dus dat Veerman een bonus krijgt.

Hoewel Veerman blij is met de bonus, is hij ook teleurgesteld over de nederlaag van PSV. Hij had liever gezien dat zijn oude club had gewonnen. Toch is hij dankbaar voor de prestatie van Malen, die hem een extra bonus heeft opgeleverd.