Hermoso verontwaardigd over intimidatiepraktijken van de Spaanse voetbalbond: 'Ze willen ons intimideren'

Hermoso verontwaardigd over intimidatiepraktijken van de Spaanse voetbalbond: ‘Ze willen ons intimideren’

De Spaanse voetbalbond is onder vuur genomen door Barcelona-speler Arturo Vidal. De Chileense middenvelder heeft verontwaardigd gereageerd op de intimidatiepraktijken van de bond.

Vidal was boos omdat hij een boete kreeg voor het verlaten van het veld tijdens een wedstrijd tegen Real Madrid. De Spaanse voetbalbond had hem een boete van €3.000 opgelegd.

Vidal heeft de boete bestreden en verklaard dat de bond probeert hem te intimideren. Hij zei: “Ze willen ons intimideren, maar ik ben niet bang. Ik zal altijd mijn mening geven en ik zal niet stoppen met vechten voor wat ik geloof.”

De Spaanse voetbalbond heeft de beslissing om Vidal een boete op te leggen verdedigd. Ze zeggen dat de boete bedoeld is om spelers te waarschuwen voor hun gedrag op het veld.

Hoewel de boete misschien bedoeld is als waarschuwing, heeft Vidal gelijk dat de bond probeert hem te intimideren. Het is belangrijk dat spelers hun mening kunnen uiten zonder bang te zijn voor represailles. Als de Spaanse voetbalbond dit niet toestaat, zal dit leiden tot een verlies aan vrijheid van meningsuiting in het Spaanse voetbal.