Vera Pauw ontslagen als bondscoach van Ierland, maar haar aanwezigheid leidde tot kwalificatie voor het WK

Vera Pauw is onlangs ontslagen als bondscoach van Ierland, maar haar aanwezigheid heeft ervoor gezorgd dat Ierland zich voor het eerst in de geschiedenis heeft gekwalificeerd voor het WK.

Pauw begon haar carrière als bondscoach van Ierland in 2019. Onder haar leiding won Ierland de kwalificatiereeks voor het WK 2021, waardoor het land zich voor het eerst in de geschiedenis kwalificeerde voor het WK.

Hoewel Ierland onder Pauw een aantal goede prestaties neerzette, was de resultaten niet goed genoeg om haar contract te verlengen. De Ierse voetbalbond besloot de samenwerking met Pauw te beëindigen, maar erkende dat haar aanwezigheid ervoor had gezorgd dat Ierland zich had gekwalificeerd voor het WK.

Pauw is een ervaren bondscoach met een lange staat van dienst. Ze was eerder bondscoach van Nederland en Zweden, en was ook actief als technisch directeur bij de Nederlandse voetbalbond KNVB.

Hoewel Pauw niet langer bondscoach van Ierland is, zal ze altijd herinnerd worden als degene die Ierland naar het WK bracht. Haar aanwezigheid heeft een enorme invloed gehad op de Ierse voetbalwereld en haar prestaties zullen niet snel vergeten worden.