Roger Whittaker (87), Zanger van The Last Farewell, Overleden

Roger Whittaker (87), een van de meest bekende zangers van de wereld, is op 23 juli 2020 overleden. Hij was vooral bekend van zijn hit The Last Farewell, die hij in 1975 uitbracht.

Roger Whittaker werd geboren in Durham, Engeland, op 22 maart 1933. Hij begon zijn muzikale carrière als folkzanger in de jaren 60. In 1965 bracht hij zijn eerste album uit, dat meteen een grote hit werd. In de jaren 70 begon hij ook met het schrijven van liedjes, waarvan The Last Farewell de meest bekende is.

The Last Farewell werd een wereldwijde hit en stond in veel landen in de top 10. Het lied werd ook in verschillende talen vertaald en opgenomen. Het is een van de meest gedraaide liedjes op radio’s over de hele wereld.

Naast The Last Farewell, schreef Roger Whittaker ook andere hits zoals Durham Town, New World in the Morning en I Don’t Believe in If Anymore. Hij bracht meer dan 50 albums uit en verkocht meer dan 55 miljoen platen wereldwijd.

Roger Whittaker was een van de meest succesvolle zangers van de 20e eeuw. Zijn muziek heeft generaties mensen over de hele wereld aangeraakt. Zijn muziek zal voor altijd herinnerd worden.