Oekraïne ontslaat zes onderministers na ontslag defensieminister midden in oorlog

Oekraïne ontslaat zes onderministers na ontslag defensieminister midden in oorlog

Oekraïne heeft zes onderministers ontslagen na het ontslag van de defensieminister, midden in een oorlog met pro-Russische separatisten. Het ontslag van de defensieminister, Andriy Zahorodnyuk, werd aangekondigd op 8 januari 2021.

Het Oekraïense presidentiële kantoor zei dat de onderministers ontslagen werden omdat hun prestaties niet voldeden aan de verwachtingen. De zes onderministers die ontslagen werden, waren verantwoordelijk voor de sectoren energie, landbouw, milieu, sociale zaken, infrastructuur en justitie.

Het ontslag van de defensieminister komt midden in een oorlog tussen Oekraïne en pro-Russische separatisten in het oosten van het land. De oorlog is al meer dan zes jaar aan de gang en heeft al meer dan 13.000 mensen het leven gekost.

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft gezegd dat hij de defensieminister bedankt voor zijn diensten en dat hij ervan overtuigd is dat de veranderingen die hij heeft doorgevoerd, de verdediging van het land zullen versterken.

De Oekraïense regering heeft ook gezegd dat het land zal blijven samenwerken met de internationale gemeenschap om een einde te maken aan de oorlog. Oekraïne heeft de steun van de Verenigde Naties, de Europese Unie en andere internationale organisaties nodig om de oorlog te beëindigen.

Het ontslag van de defensieminister en de zes onderministers is een duidelijk signaal dat Oekraïne serieus is over het beëindigen van de oorlog. Het is belangrijk dat alle betrokken partijen samenwerken om een vredesakkoord te bereiken en zo een einde te maken aan deze lange en bloedige oorlog.