Oekraïne beweert dat het dorp in de buurt van Bakhmut is heroverd

Oekraïne beweert dat het dorp in de buurt van Bakhmut is heroverd

Oekraïne heeft aangekondigd dat het dorp Zolote, gelegen in de buurt van de stad Bakhmut, is heroverd. Het dorp is een belangrijke strategische locatie in het conflict tussen Oekraïne en pro-Russische separatisten.

De Oekraïense president Petro Poroshenko heeft de herovering van het dorp geprezen als een “belangrijke stap” om de territoriale integriteit van Oekraïne te herstellen. Hij zei ook dat de Oekraïense strijdkrachten het dorp hadden heroverd met minimale verliezen.

Het dorp Zolote ligt op ongeveer 20 kilometer van Bakhmut, een stad die al meer dan vier jaar wordt bestreden tussen Oekraïense troepen en pro-Russische separatisten. De herovering van het dorp is een grote overwinning voor de Oekraïense regering, omdat het een belangrijke strategische locatie is in de buurt van Bakhmut.

De herovering van Zolote is ook een belangrijke stap in de richting van het beëindigen van het conflict tussen Oekraïne en pro-Russische separatisten. De Oekraïense regering hoopt dat de herovering van het dorp een signaal zal zijn aan de separatisten dat Oekraïne niet zal toestaan dat zij hun territorium veroveren.

Hoewel de herovering van Zolote een belangrijke stap is in de richting van het beëindigen van het conflict, is het nog steeds onduidelijk of de pro-Russische separatisten bereid zijn tot verdere concessies. Als zij niet bereid zijn om verder te onderhandelen, kan de herovering van Zolote een kortstondige overwinning blijken te zijn voor Oekraïne.