VN waarschuwt voor instabiliteit van twee andere dammen in Libië

VN waarschuwt voor instabiliteit van twee andere dammen in Libië

De Verenigde Naties hebben onlangs gewaarschuwd voor de instabiliteit van twee andere dammen in Libië. Deze waarschuwing komt na de recente instorting van de Man-made River-dam in de buurt van Tripoli.

De VN heeft gezegd dat de twee andere dammen, de al-Kufra-dam en de al-Jufra-dam, beide in gevaar zijn. De al-Kufra-dam is een van de grootste in Libië en is een belangrijke bron van water voor veel Libische steden. De al-Jufra-dam is een kleinere dam die wordt gebruikt voor irrigatie.

De VN heeft gezegd dat de twee dammen een “hoog risico” lopen op instorting, wat zou kunnen leiden tot een ramp voor de omringende steden en dorpen. De VN heeft ook gewaarschuwd dat er een “ernstig risico” bestaat dat de dammen zullen breken als er geen actie wordt ondernomen om hun stabiliteit te verbeteren.

De VN heeft aanbevolen dat er onmiddellijk maatregelen worden genomen om de stabiliteit van de dammen te verbeteren. De organisatie heeft ook aangeboden om technische en financiële steun te bieden om de stabiliteit van de dammen te verbeteren.

De instabiliteit van de twee dammen is een grote zorg voor Libië, aangezien het land al lange tijd wordt geteisterd door gewelddadige conflicten. Als de dammen instorten, zou dit een grote ramp betekenen voor de Libische bevolking. Daarom is het belangrijk dat er actie wordt ondernomen om de stabiliteit van de dammen te verbeteren.