Oranje verliest poulefase Davis Cup tegen Kroatië, maar blijft groepswinnaar

Oranje verliest poulefase Davis Cup tegen Kroatië, maar blijft groepswinnaar

De Nederlandse tennisploeg heeft de poulefase van de Davis Cup verloren tegen Kroatië, maar is toch groepswinnaar geworden. Afgelopen weekend speelde Nederland tegen Kroatië in de poulefase van de Davis Cup. De Nederlandse ploeg bestond uit Robin Haase, Tallon Griekspoor, Jean-Julien Rojer en Wesley Koolhof.

De eerste dag begon goed voor Nederland. Robin Haase versloeg de Kroatische speler Borna Gojo in twee sets. Daarna won Jean-Julien Rojer ook zijn partij tegen Nikola Mektic. Na deze twee overwinningen leek Nederland op weg naar de overwinning.

De tweede dag ging echter anders. Tallon Griekspoor verloor zijn partij tegen Marin Cilic en Wesley Koolhof verloor ook zijn wedstrijd tegen Borna Gojo. Hierdoor stond het 2-2 en moest er een beslissende partij gespeeld worden tussen Robin Haase en Nikola Mektic. Helaas verloor Haase deze partij waardoor Kroatië met 3-2 won.

Hoewel Nederland de poulefase verloor, is het toch groepswinnaar geworden. Dit komt doordat Nederland meer sets heeft gewonnen dan Kroatië. Nederland heeft nu de kans om door te gaan naar de volgende ronde van de Davis Cup.

Het is jammer dat Nederland de poulefase heeft verloren, maar door groepswinnaar te worden heeft het toch nog een kans om door te gaan naar de volgende ronde. Het is nu afwachten of Nederland deze kans kan benutten.