AZ behoudt foutloze Eredivisie-status na simpele overwinning op Sparta

AZ behoudt foutloze Eredivisie-status na simpele overwinning op Sparta

AZ heeft zijn foutloze status in de Eredivisie behouden na een simpele overwinning op Sparta. De Alkmaarders wonnen met 0-2 van de Rotterdammers en konden zo hun plaats in de Eredivisie veiligstellen.

De wedstrijd begon met een sterke start van AZ. De ploeg van trainer Arne Slot had de bal goed onder controle en creƫerde verschillende kansen. Na een kwartier spelen kwam AZ op voorsprong door een doelpunt van Myron Boadu.

Na de rust werd het spel wat minder, maar AZ bleef de betere ploeg. Na een uur spelen kwam AZ op 0-2 door een doelpunt van Calvin Stengs. Na dit doelpunt leek het duel beslist en kon AZ rustig uitspelen.

Met deze overwinning heeft AZ zijn foutloze status in de Eredivisie behouden. De ploeg van Arne Slot staat nu op de tweede plaats in de Eredivisie met nog twee wedstrijden te gaan. Als AZ deze twee wedstrijden wint, kan het zichzelf een plek in de Champions League bezorgen.

Het was een simpele overwinning voor AZ, maar het was wel een belangrijke overwinning. Door deze overwinning is AZ erin geslaagd om zijn foutloze status in de Eredivisie te behouden en kan het nog steeds hopen op een plek in de Champions League.