Tsegaye Bekele verbreekt wereldrecord 5.000 meter, Duplantis verbetert record met polsstok

hoogspringen

Tsegaye Bekele heeft op zaterdag 8 augustus 2020 het wereldrecord op de 5.000 meter verbeterd tijdens de Diamond League-wedstrijd in Monaco. De Ethiopische atleet finishte de race in 12 minuten en 35,36 seconden, waarmee hij het oude record van Kenenisa Bekele verbrak met 4,11 seconden.

De prestatie van Tsegaye Bekele is bijzonder indrukwekkend, aangezien hij de race bijna twee seconden per lap sneller liep dan het oude record. Hij liep de laatste twee rondes in een tijd van 60 seconden, wat een gemiddelde snelheid van 20,7 km/u betekent.

Op dezelfde dag verbeterde de Zweedse atleet Armand Duplantis het wereldrecord op de polsstokhoogspringen. Duplantis sprong 6,17 meter, waarmee hij het oude record van Renaud Lavillenie verbrak met twee centimeter.

De prestaties van Bekele en Duplantis zijn een geweldige prestatie voor de atletiekwereld. Beide atleten hebben laten zien dat ze in staat zijn om records te verbreken en hun sport naar een hoger niveau te tillen. Hun prestaties zullen de atletieksport voor lange tijd inspireren.