Mariana Aparicio en Eelco Smits winnen belangrijkste toneelprijzen

Mariana Aparicio en Eelco Smits hebben de belangrijkste toneelprijzen gewonnen tijdens de jaarlijkse Toneelprijzen Gala. De prijzen werden uitgereikt door het Nederlands Theater Instituut (NTI) en er waren verschillende categorieën waaruit de winnaars konden komen.

Mariana Aparicio won de prijs voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een Toneelstuk. Ze werd geprezen voor haar vertolking van de rol van Nora in Henrik Ibsen’s ‘A Doll’s House’. Volgens de jury was haar prestatie “uitmuntend en overtuigend”.

Eelco Smits won de prijs voor Beste Mannelijke Hoofdrol in een Toneelstuk. Hij werd geprezen voor zijn vertolking van de rol van Macbeth in Shakespeare’s ‘Macbeth’. De jury was onder de indruk van zijn “sterke en emotionele” prestatie.

De prijzen werden uitgereikt tijdens een ceremonie in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De ceremonie werd bijgewoond door vele bekende Nederlandse acteurs, regisseurs, producenten en andere leden van de toneelwereld.

Mariana Aparicio en Eelco Smits zijn twee van de meest veelbelovende acteurs van Nederland. Hun prestaties tijdens de Toneelprijzen Gala zijn een bewijs van hun talent en toewijding aan het toneel. De prijzen die ze hebben gewonnen zijn een erkenning van hun harde werk en hun vermogen om hun publiek te raken met hun acteerwerk.