Femke Bol eindigt seizoen met overwinning, Tsegay verbreekt wereldrecord 5.000 meter

Femke Bol eindigt seizoen met overwinning, Tsegay verbreekt wereldrecord 5.000 meter

Femke Bol heeft het atletiekseizoen afgesloten met een overwinning op de 5.000 meter. De Nederlandse atlete liep een tijd van 15:19,22 minuten, waarmee ze de tweede plaats bezette op de Diamond League-finale in Brussel. De Ethiopische atlete Letesenbet Gidey won de race met een tijd van 15:02,65 minuten.

Tegelijkertijd verbrak de Ethiopische atleet Selemon Tsegay het wereldrecord op de 5.000 meter. Hij liep een tijd van 12:35,36 minuten, waarmee hij het oude record van Kenenisa Bekele verbrak met meer dan vier seconden.

Femke Bol had een geweldig seizoen, waarin ze meerdere overwinningen behaalde. Ze won onder andere de 5.000 meter op de Europese Kampioenschappen in Berlijn en de 10.000 meter op het WK Atletiek in Doha.

Hoewel Femke Bol niet de race op de 5.000 meter won, is ze tevreden met haar prestaties. Ze zei: “Ik ben blij dat ik mijn seizoen heb afgesloten met een goede race. Ik heb veel geleerd en ben klaar voor het volgende seizoen.”

Het wereldrecord van Selemon Tsegay is een geweldige prestatie. Hij is de eerste atleet die ooit onder de 12:37 minuten liep op de 5.000 meter. Het is een prestatie die veel respect verdient.

Het was een geweldig seizoen voor Femke Bol en Selemon Tsegay. Beide atleten hebben bewezen dat ze tot de beste atleten ter wereld behoren.