Sepp Kuss van Jumbo-Visma wint Vuelta en maakt unieke trilogie compleet

Sepp Kuss van Jumbo-Visma wint Vuelta en maakt unieke trilogie compleet

Sepp Kuss van Jumbo-Visma heeft de Vuelta 2020 gewonnen en daarmee een unieke trilogie compleet gemaakt. De Amerikaanse renner won eerder dit jaar ook al de Ronde van Zwitserland en de Ronde van Italië. Met deze prestatie is hij de eerste renner in de geschiedenis die deze drie grote rondes in hetzelfde jaar wint.

Kuss begon de Vuelta met veel vertrouwen, maar hij had niet verwacht dat hij deze prestatie zou neerzetten. Hij begon de race met een tweede plaats in de proloog, waarna hij zich opmaakte voor een lange strijd. In de bergen kon hij zijn klimkunsten laten zien, waardoor hij steeds verder uitliep op zijn concurrenten.

In de laatste etappe kon Kuss zijn overwinning veiligstellen, waardoor hij de Vuelta kon winnen met een voorsprong van meer dan twee minuten op de tweede plaats. Met deze overwinning heeft Kuss een unieke trilogie compleet gemaakt, waarmee hij geschiedenis heeft geschreven.

Kuss was na afloop duidelijk ontroerd door zijn prestatie. Hij vertelde dat hij blij was dat hij deze prestatie had neergezet en dat hij er trots op was om deel uit te maken van het Jumbo-Visma-team.

Met deze overwinning heeft Sepp Kuss een unieke prestatie neergezet. Hij is de eerste renner in de geschiedenis die de Ronde van Zwitserland, de Ronde van Italië en de Vuelta in hetzelfde jaar heeft gewonnen. Een prestatie om trots op te zijn!