Leclerc laat kans op overwinning liggen: 'Het plan was dat Sainz hier zou winnen'

Leclerc laat kans op overwinning liggen: ‘Het plan was dat Sainz hier zou winnen’

Charles Leclerc heeft de kans op een overwinning in de Grand Prix van Bahrein laten liggen. De Ferrari-coureur had een goede start, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een tweede plaats. Na afloop van de race liet Leclerc weten dat het plan was dat Carlos Sainz hier zou winnen.

Leclerc had een goede start en kwam als tweede de eerste bocht uit. Hij had een goede kans om de race te winnen, maar helaas voor hem kon hij deze kans niet benutten. In de slotfase van de race werd hij gedwongen om zijn teamgenoot Carlos Sainz voor te laten, waardoor hij uiteindelijk tweede werd.

Na afloop van de race liet Leclerc weten dat het plan was dat Sainz hier zou winnen. “Het was het plan dat Carlos zou winnen, maar helaas heb ik mijn kans laten liggen”, vertelde Leclerc. “Ik had een goede start en had de race kunnen winnen, maar ik heb mijn kans laten liggen.”

Hoewel Leclerc teleurgesteld was dat hij de race niet had gewonnen, was hij wel blij dat Sainz als eerste over de finishlijn kwam. “Het is geweldig om te zien dat Carlos hier heeft gewonnen”, zei Leclerc. “Hij heeft hard gewerkt en verdient het om hier te winnen.”

Hoewel Leclerc de kans op een overwinning in Bahrein heeft laten liggen, is hij er wel van overtuigd dat hij in de toekomst nog veel overwinningen zal boeken. “Ik ben teleurgesteld dat ik hier niet heb gewonnen, maar ik ben er zeker van dat er in de toekomst nog veel overwinningen zullen volgen”, aldus Leclerc.