Ajax-speler Bergwijn: 'We hebben schandalig gespeeld zonder passie'

Ajax-speler Bergwijn: ‘We hebben schandalig gespeeld zonder passie’

Ajax-speler Steven Bergwijn heeft na de wedstrijd tegen FC Groningen zijn frustratie uitgesproken over de manier waarop Ajax heeft gespeeld. De Amsterdammers verloren met 2-1 van de Groningers, waardoor ze hun koppositie in de Eredivisie hebben verloren.

Bergwijn was na afloop duidelijk teleurgesteld. “We hebben schandalig gespeeld zonder passie”, zei hij tegen de media. “We hadden meer moeten geven, maar we hebben onszelf laten zakken. We hadden een goede kans om de koppositie te behouden, maar we hebben die kans verspeeld.”

Het verlies tegen FC Groningen is een harde klap voor Ajax, dat al een aantal weken niet meer op het hoogste niveau speelt. Bergwijn benadrukte dat er meer moet worden gedaan om de prestaties te verbeteren. “We moeten onszelf in de spiegel kijken en onszelf vragen stellen. We moeten er alles aan doen om ons spel te verbeteren en weer op het hoogste niveau te spelen.”

De speler van Ajax benadrukte ook dat de ploeg meer passie moet tonen om te winnen. “We moeten meer strijd leveren en meer hart tonen. Als we dat doen, kunnen we weer bovenaan staan in de Eredivisie.”

Het is duidelijk dat Bergwijn teleurgesteld is over de prestaties van Ajax. De ploeg moet nu hard werken om de prestaties te verbeteren en weer bovenaan te staan in de Eredivisie. Alleen dan kan Ajax haar doelstellingen bereiken.