Klimaatbetogers van A12 Den Haag verwijderd na negen dagen van protest

Klimaatbetogers van A12 Den Haag verwijderd na negen dagen van protest

De klimaatbetogers van A12 Den Haag zijn na negen dagen van protest verwijderd. De betogers hadden een klimaatcampagne gestart om de Nederlandse overheid te dwingen meer te doen om de opwarming van de aarde tegen te gaan. De betogers hadden een kraakpand in het centrum van Den Haag ingenomen en hadden verschillende acties ondernomen om hun boodschap over te brengen.

De politie heeft de betogers na negen dagen verwijderd, nadat de gemeente Den Haag een bevel had uitgevaardigd om de demonstratie te beƫindigen. De politie heeft de betogers gevraagd het pand te verlaten en heeft vervolgens de deuren geforceerd om de betogers eruit te krijgen.

Hoewel de betogers zijn verwijderd, blijven hun boodschappen staan. Ze hebben een duidelijk statement gemaakt dat de Nederlandse overheid meer moet doen om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Ze willen dat de overheid meer actie onderneemt om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en meer geld uittrekt voor duurzame energie.

De klimaatbetogers hebben ook aangetoond dat mensen bereid zijn om op te staan en hun stem te laten horen als het gaat om klimaatverandering. Ze hebben laten zien dat mensen bereid zijn om hun leven op het spel te zetten voor een betere toekomst. Hoewel de betogers zijn verwijderd, blijft hun boodschap bestaan: we moeten nu actie ondernemen om de opwarming van de aarde tegen te gaan.