Jumbo-Visma bijna zeker van Vuelta-trilogie na verrassende overwinning van Poels in voorlaatste rit

Jumbo-Visma bijna zeker van Vuelta-trilogie na verrassende overwinning van Poels in voorlaatste rit

Jumbo-Visma heeft bijna zeker de Vuelta-trilogie binnen. Na de verrassende overwinning van Wout Poels in de voorlaatste rit, staat de Nederlandse ploeg op het punt om de Vuelta a España te winnen.

Jumbo-Visma begon de Vuelta met een sterke ploeg, waaronder Primoz Roglic, Steven Kruijswijk, Sepp Kuss en Wout Poels. De ploeg heeft de afgelopen weken een uitstekende prestatie geleverd, waardoor ze een duidelijke voorsprong hadden op de concurrentie.

In de voorlaatste etappe was het Poels die de overwinning behaalde. Hij versloeg zijn concurrenten in een spannende sprintfinish. Met deze overwinning heeft Jumbo-Visma bijna zeker de Vuelta-trilogie binnen.

De Vuelta a España is een van de belangrijkste wielerwedstrijden ter wereld. Het is een van de drie grote rondes, samen met de Tour de France en de Giro d’Italia. Het is een van de meest prestigieuze wedstrijden in het wielrennen en het winnen van de Vuelta is een grote prestatie voor elke ploeg.

Met de overwinning van Poels lijkt Jumbo-Visma bijna zeker van de Vuelta-trilogie. De ploeg heeft al eerder de Giro d’Italia en de Tour de France gewonnen en met deze overwinning lijkt het erop dat ze ook de Vuelta a España gaan winnen.

Het is een grote prestatie voor Jumbo-Visma en voor Nederland. Het is voor het eerst dat een Nederlandse ploeg alle drie de grote rondes wint en het is een mooi moment voor het Nederlandse wielrennen.