Poels wint verrassend etappe in Vuelta: 'Ik voel me als een fles wijn'

Poels wint verrassend etappe in Vuelta: ‘Ik voel me als een fles wijn’

De Nederlandse wielrenner Wout Poels heeft op verrassende wijze een etappe in de Vuelta gewonnen. Hij won de zesde etappe, die bestond uit een heuvelrit van Mora de Rubielos naar Ares del Maestrat.

Poels was de verrassing van de dag. Hij had al eerder in de Vuelta gepresteerd, maar had nog geen etappe gewonnen. De Nederlander was echter sterk en kon de concurrentie achter zich laten. Hij finishte met een voorsprong van meer dan een minuut op de tweede plaats.

Na de finish was Poels erg blij met zijn prestatie. “Ik voel me als een fles wijn”, zei hij. “Ik ben heel blij dat ik deze etappe heb gewonnen. Ik heb er hard voor gewerkt en het is mooi om te zien dat het resultaat er is.”

Het is niet alleen een grote prestatie voor Poels, maar ook voor Nederland. Het is de eerste keer dat een Nederlander een etappe in de Vuelta wint. Poels is daarmee de derde Nederlander die een etappe in een grote ronde wint, na Joop Zoetemelk en Steven Rooks.

Met deze overwinning laat Poels zien dat hij een grote toekomst heeft in het wielrennen. Hij heeft laten zien dat hij sterk is in heuvelritten en kan dus ook goed presteren in andere wedstrijden. Het is nu afwachten wat Poels nog meer kan bereiken in de komende jaren.