Feyenoord met Danilo en Jahanbakhsh in Europa League-wedstrijd bij Sturm Graz

Feyenoord met Danilo en Jahanbakhsh in Europa League-wedstrijd bij Sturm Graz

Feyenoord-trainer Arne Slot kiest donderdag voor drie nieuwe basisspelers in de Europa League-wedstrijd op bezoek bij Sturm Graz. Vergeleken met de vorige twee duels staan nu Marcos López, Alireza Jahanbakhsh en Danilo aan de aftrap.

De basisplaatsen van dit trio gaan ten koste van Marcus Pedersen, Jacob Rasmussen en Santiago Giménez. Zij stonden de afgelopen twee wedstrijden van Feyenoord nog opgesteld. Bij AZ wonnen ze met (1-3) en thuis werd gelijkgespeeld tegen Fortuna Sittard (1-1).

De wijzigingen betekenen wat verschuivingen in de formatie van de Rotterdammers. Linksachter Dávid Hancko verhuist naar het centrum, terwijl Lutsharel Geertruida op zijn vertrouwde rechtsbackpositie speelt. Sebastian Szymanski staat achter spits Danilo geposteerd.

De situatie in de groep van Feyenoord is opmerkelijk te noemen. Na afloop van de vierde speelronde hadden alle vier de ploegen namelijk vijf punten. Het duel tussen Lazio en FC Midtjylland is eerder op de avond al afgetrapt.

Sturm Graz-Feyenoord begint om 21.00 uur en staat onder leiding van de Noorse scheidsrechter Espen Eskas. De ploeg van Slot sluit volgende week de groepsfase van de Europa League af met een thuiswedstrijd tegen Lazio.